AYDIN / İNCİRLİOVA - Osmanbükü Ekrem Çiftçi İlkokulu

FCL Gezegenler Sınıfımızın Twin Setleri ile "ÇÖPBOT" Projesi

Okulumuz FCL Gezegenler Sınıfı Twin setleri ile geliştirdiği "ÇÖPBOT" projesini tanıttı.

TWİN BİLİM YARIŞMASI ‘’ÇÖPBOT’’ Projemiz

Projemizin Amacı: Uzaydaki çöpleri toplayarak uzay roketleri yapımında ,konut yapımında kullanarak geri dönüşümü sağlamak, iklim değişimini engellemektir.Çöpbot uzaydaki çöpleri  temizler ve Dünya’ya düşmemesi için moleküler parçalara ayırıp eritir geri dönüşüme katkı sağlar. Ayrıca ekonomiye zarar vermesin diye Güneş enerjisi ile çalışır. Bilinmeyen gezegenlere iniş yaparak oradaki çöpleri toplar geri dönüşümünü sağlar ve orada hayat olup olmadığını inceler. Steam tabanlı bu projemizde fen bilimleri ,matematik,mühendislik,sanat alanlarında grupça çalışmalar yapılıp Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri olan Erişilebilir Temiz Enerji,Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları,İklim Eylemi,İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme,Sorumlu Tüketim ve Üretim üzerinde çalışmalar gerçekleştirilmiştir.Twin Bilim setleri ile Çöpbot prototipi oluşturularak uzay çöplerini toplama aracı yapılmıştır.

Projenin tüm aşamalarında görev alan öğrencilrimiz Türker YAZAR, Uras ŞEN, Uygar DESTİCİ, Uras DESTİCİ ve onlara rehberlik eden Sınıf Öğretmenimiz Sevgi DEMİR'i kutluyoruz.

Twin Hakkında

Twin, YGA’nın Bilim Seferberliği projesi kapsamında Anadolu’nun dört bir köşesinde düzenlenen bilim atölyelerinde doğan bir fikrin kalplerde büyütülmüş, akıllarda projelendirilmiş, vicdanla hayata geçirilmiş halidir.

Bu atölyelerde çalışan gönüllüler, kullanılan bilim setlerinin çocuklar üzerindeki olumlu etkisine birinci elden şahit oldular. Bu setleri yalnızca atölyelere katılan çocuklara değil, dünyanın tüm çocuklarına ulaştırma gayesiyle Twin’i kurdular.

Twin Ne Yapar?

Bugün, Twin’in fiziksel (Twin Bilim Setleri) ve dijital (Twin App) iki ürünü var. Twin Bilim Setleri ile çocukların robotik, kodlama, ve otonom araba gibi en son teknolojileri deneyerek, dokunarak, eğlenerek öğrenmesi amaçlanmıştır. BETT Awards gibi pek çok prestijli ödüle layık görülen Twin Bilim Setleri, LEGO® uyumlu, mıknatısla birleşen elektronik modüllerle çocukların sınırsız sayıda proje geliştirmelerini sağlar.

Twin App ise çocukların projelerini birbirleriyle paylaştıkları, dünyanın işleyişini oyunlar ve hikayelerle anlatan maceralara çıktıkları, onları sorgulamaya ve hayata bilim gözüyle bakmaya iten bir mobil dünyadır.

Twin Bilim Setleri

Twin App’te çocukların çıktığı her macera, sosyal ve duygusal öğrenme becerileri ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda hazırlanır. Çocuklar renklerin arkasındaki bilimi öğrenirken bir yandan birlikte başarmayı ve kaliteli eğitim almanın önemini de öğrenir.

Twin, tüm ürünleriyle bütünsel bir deneyimdir. Kısaca, bir eğitim teknolojileri şirketidir. Dünyanın dört bir yanında yüzbinlerce çocuk tarafından ürünleri kullanılır. Twin, bilimin kalbinin attığı yerdir.

03-06-202403-06-202403-06-202403-06-202403-06-202403-06-202403-06-2024

Yayın: 03.06.2024 - Güncelleme: 05.06.2024 09:20 - Görüntülenme: 65