Ekrem ÇifCİ'nin Hayatı

EKREM ÇİFCİ'NİN HAYATI

1903-1969

31 Mart 1903'te Aydın'da doğdu.İlk mektebi Aydın'da okumuş.Top yatağındaki idadiye gitmiş öğrenimini Başarıyla tamamlamıştır.

1930 yılında Emine Hümeyra ile evlenmiş ve bu evlilikten 1 erkek, 3 kız olmak üzere 4 çocuğu dünya'ya gelmiştir.

Mektupla Fransızca,İngilizce ve edebiyat dersleri almış.Ailesinden kalan çiftliği devam ettirirken sanayiye yönelmiş.

Zeytinyağı, pirine yağı ve pamuk çırçır fabrikalarını kurarak bunları işletmiştir.

ESERLERİ.:

Aydın İncirliova Osmanbükü Köümüz okulu,Verem Savaş Dispanseri,Devlet hastanesine bir poliklinik, Aydın Merkezde bir ilköğretim okulu yaptırmıştır. Osmanbükü köyündeki okulun yapılmasını oğlu Ahmet ÇİFCİ ilgilenmiştir.

Vaktinin çoğunu Aydın'a ve Aydınlılara ayırmıştır. Aydın Ticaret odası başkanlığı ve değişik hayır cemiyetlerinde bulunmuştur.

29 Aralık 1969 yılında vefat etmiştir.Aydında toprağa verilmiştir.

EKREM ÇİFCİNİN DEDELERİ:

Halil Paşa:1878 yıllarında Mora'dan göç etmiş.Morada valilik yapmış. Oğlu Hacı İbrahim bey(Hamzabali'ye ) yerleşmiştir.

.Hamzabali'li Hacı İbrahim bey olarak anılıyor.Eşi Rabia hanımdır.Rabia hanımın babası Cihanzade Hacı Mehmet beydir.Hacı Mehmet beyin 1. eşi Süeda hanım ve 2. eşi Makbule hanım dır.Cihanzade Hacı Mehmet bey çok zengindir.Ekrem çifcinin mal varlığı buradan geliyor.

EKREM ÇİFCİNİN SOY AĞACI:

Halil PAŞA - Hacı İbrahim Bey - Cemal ÇİFCİ -Ekrem ÇİFCİ Cemal ÇİFCİ

Ekrem ÇİFCİ'nin babası .1. eşi Süeda hanım 2. eşi: Makbule hanım

Çocukları:1-İclal KARABEKİR( Kazım KARABEKİR'İN eşi 2-Ekrem ÇİFCİ 3-Melike ERKAN 4-Nejat ÇİFCİ 5-Orhan ÇİFCİ

Kaynakça: Cemal Çifci (oğlu)

Yayın: 03.01.2013 - Güncelleme: 12.02.2021 22:45 - Görüntülenme: 4588